STENSKI DOVODNIKI ZRAKA

FRESH 80

FRESH 90

FRESH 100

FRESH 100 Thermo

Klasični dovodnik za montažo v steno in za stalni dovod svežega zraka v stanovanja in hiše. Oblikovan je tako, da preprečuje kondenzacijo in omogoča filtracijo zraka v treh različnih območjih. Fresh 80-dB je izvedba z dušenjem zvoka.
Dovodnik je primeren za dovod svežega zraka v poslovne zgradbe in stanovanjske hiše.
Glava dovodnika je kvadratne oblike z vgrajenim filtrom in zaščito proti kondenzu.
Fresh 90-dB je izvedba z dušenjem zvoka.
Dovodnik za vgradnjo v steno je oblikovan tako, da zagotavlja stalni dotok svežega zraka v prostor. Oblikovan je tako, da preprečuje kondenzacijo in omogoča filtriranje zraka v 3 različnih območjih.
Fresh 100-dB je izvedba z dušenjem zvoka.
Nadgranja modela Fresh 100 s termostatom, ki stalno prilagaja režo pokrova glede na zunanjo temperaturo zraka.
Fresh 100Thermo-DB je izvedba z dušenjem zvoka

FRESH TL80R

Okrogel dovodnik za namestitev v steno in za stalni dovod svežega zraka v prostor. Oblikovan je tako, da preprečuje kondenzacijo
in omogoča filtriranje zraka v treh različnih območjih.
Nastavitev je enostavna z ali brez potezne vrvice.

FRESH TL-P

Kvadratni dovodnik za montažo v steno in za stalni dovod svežega zraka v poslovne prostore, stanovanja in hiše.

OKENSKI DOVODNIKI ZRAKA

FRESH 22/32/42

FRESH AL-dB

Okenski dovodniki so konstruirani za krilna okna.
Notranji del se namesti nad v ravni vrsti izvrtane luknje ali nad režo v okenskem okvirju. Zunanji del (rešetka) je nameščen na zunanji strani za preprečitev zamakanja dežja in proti mrčesu.
Fresh AL-dB je namenjen za stavbe v hrupnem okolju, ker duši zvok. Dovodnik ima vgrajen regulator pretoka. Namestimo na zgornji del okenskega okvirja, lahko pa tudi na spodnji del.

FRESH 31/31F

Okenski dovodnik, ki se lahko montira nad vrsto lukenj ali nad režo. Fresh 31F je za montažo samo v režo, ki jo pokrije z njegovo prirobnico. Zunanja rešetka preprečuje vdor dežja v dovodnik in zapira pot mrčesu.

FRESH 40

Okenski dovodnik za montažo nad vrsto lukenj ali nad režo. Notranji del deluje kot dušilec in usmerjevalec zraka. Zunanja rešetka preprečuje dostop dežja in mrčesa v dovodnik.
Tehnični
listi
Primeri montaže

FRESH 101HG

Okenski prezračevalnik z aluminijastim pokrovom za vgradno montažo.Notranji del je postavljen v brušeno režo v okenskem okvirju.

FRESH TL-F

FRESH TL100 DE

Prezračevalne naprave FRESH  - stenski in okenski dovodniki svežega zraka izkoriščajo načelo prostorske rekuperacije.
V prostoru, kjer je temperatura zraka 1 m nad tlemi med 200 in 230 C,  znaša temperatura zraka pod stropom med 250 in 280 C (odvisno od višine
stropa). Ta energija služi tam samo za ogrevanje stropa in zgornjega dela stene ter le malo prispeva k našemu počutju. Prav to - lahko bi rekli >
malo uporabno< energijo - izkorišča dovodnik svežega zraka FRESH za prostorsko rekuperacijo: sveži zrak, ki priteka skozi dovodnik FRESH
se ob toku skozi omenjeni najtoplejši zrak segreje in rahlo pada navzdol. Tako segreti sveži zrak doseže bivalno višino in nam nudi svežino
bivanja.
Dovodniki svežega zraka FRESH tako prevzemajo tisto energijo najtoplejše plasti zraka, ki bi bila izgubljena z odsesavanjem z ventilatorjem ali z
odpiranjem okna na kip ali s celotnim krilom.
Dovodniki FRESH  =  prostorska rekuperacija  = prihranek na energiji !!!
Prilagodljiv dovodnik zraka za stensko montažo, oblikovan
tako, da zagotavlja stalen pretok zraku v hišo.
. Spemenljiva nastavitev zračnega toka
. Zaščita proti kondenzu
. Razpršitev zraka za talno ogrevanje
. Vgrajen najmanjši pretok
. Možnost različnih filtrov
. Dobavljiv tudi v izvedbi z dušenjem zvoka.
Stenski dovodnik namenjen za neprekinjeno prezračevanje domovstena vent za stensko montažo, ki so namenjeni za neprekinjeno prezračevanje domov.
Dovodnik ima visoko izolativnost proti kondentaziji in filter.. Odzračevalni ima visoko kondenzacijsko izolacijo, zaščito proti prevelikemu pretoku zrača ob močnem vetrtu ter filter.
Na voljo tudi v številnih različicah z zmanjševanjem hrupa.
navodila za
namestitev
Copyright Ş 2012 RE-MI d.o.o., stran izdelal Matjaz Revan